GB0244 : IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT
Pengarang : CHEF ADU AMRAN
Tebal : 184 m/s
ISBN : 978-983-097-425-5
Harga : W/M RM 30.00; E/M RM 32.00
IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT ialah sebuah catatan perjalanan kulinari Chef Adu Amran. Ia terbahagi kepada 6 segmen :-
1- Sajian Nasi
2- Sajian Lauk-Pauk
3-Hidangan Sup, Snek, Sampingan dan Pembuka Selera
4- Pemanis Mulut
5- Hidangan Minuman
6- Resepi Bonus : Kaldu
Keseluruhannya mengandungi 61 resepi kreatif Chef Adu Amran. Tip dan ilmu masakan turut diberikan.
Sentuhan seni Chef Adu Amran bukan sahaja pada resepi dan hasil masakannya yang 'first class', tetapi juga pada penulisannya. Terkenal dalam menghasilkan masakan 'fusion', Chef Adu Amran amat menghargai nilai dan budaya masyarakat Malaysia. Justeru selain resepi penulis turut mengadunkan seni pantun dan peribahasa indah di dalam IKAN DI LAUT ASAM DI DARAT.
No comments:
Post a Comment