.

Terima Kasih Kerana Mengunjungi . B L O G . B U K U . G A L E R I . I L M U . Untuk pembelian, kunjungi www.galeriilmu.com.my atau whatsapp 01132933466

May 25, 2021

Mukjizat Rasulullah ﷺ

Mukjizat Rasulullah
ISBN: 978-983-097-935-9
Susunan: Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Kod: GB653
Tebal: 310 ms
Harga: RM35.00/ RM37

Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut.

Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya masyarakat dapat mengetahui mukjizat-mukjizat Rasulullah berdasarkan tema yang dipaparkan.

Kelima-lima tema itu antaranya ialah mukjizat berkaitan dengan alam, mukjizat berkaitan dengan binatang, mukjizat berkaitan dengan tumbuh-tumbuhan, mukjizat berkaitan dengan makanan, dan mukjizat berkaitan dengan perubatan.Antara kisah-kisah menakjubkan Rasulullah yang disusun di dalam karya tulis ini ialah:

- Gunung Uhud bergoncang saat Rasulullah mendakinya

- Batu-batan memberi salam kepada Rasulullah

- Kayu bakar berubah menjadi pedang

- Serigala bercakap dan bersaksi atas kerasulan Baginda

- Kambing jantan bersujud kepada Rasulullah

- Pohon berbicara dengan Rasulullah

- Bulan terbelah menjadi dua

- Betis yang patah, sembuh berkat usapan Rasulullah

- Berkat doa Rasulullah , Abu Hurairah tak pernah lupa walau sepotong hadis.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...